Kun me emme ole menneet juurikaan metsään, otimme palan metsää pakastimesta työn alle. Markus sai yhdeltä työreissulta matkaan metson. Suolet ja muut sisäelimet siltä oli poistettu. Kumpikaan meistä ei siis ole mitään metsästäjiä eikä riistaa ole kummankaan kotopuolessa ollut juurikaan saatavilla. Marilla tekee välillä tiukkaa koskea jopa kuolleeseen kalaan. (Paitsi, että vielä enemmän elävään kalaan!).
Markus ei linnun käsittelyssä arkaillut. Mari ja ystävämme Juuso katsoi vieressä kun Markus aloitti käsittelemään metsoa sellaisella "ihan kuin tietäisin mitä tekisin"-asenteella. Metso oli ensin sulanut pari päivää jääkaapissa ennen käsittelyyn päätymistä.
Sen lisäksi, että Markus oli kerran nähnyt miten homma tehdään oli apuna myös YouTube. Ensin linnulta katkaistiin koivet, sitten siivet. Kaulan katkaisu teki hieman pahaa jopa Markukselle, mutta sekin irtosi kuin ammattilaisen katkomana.
Seuraavaksi linnulta riisuttiin sulat. Se tapahtui yllättävän helposti. Nahka avattiin selkäpuolelta jonka jälkeen nahka sulkineen vain käärittiin pois. Ja sitten se ei näytänytkään enään yhtään linnulta vaan ihan kaupan lihalta.
Linnun valmistimme Ruoka.fi -sivustolta löytyvällä reseptillä. Kylkeen vielä punaviiniä. Maistui jopa Marin kasvissyöjäsiskolle. Ai että!
-Mari ja Markus
Yöpymissaldo:
+2 telttayö Nuuksiossa
+2 telttayö Marin vanhemien pihassa
92/100
92/100
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaRiista tuo aina tervetullutta vaihtelua ruokapöytään. Pihalla riippuu viime lauantaina saatu rusakko odottamassa pataan tai pannulle pääsyä. Jäniskäristys on suurta herkkuani.
VastaaPoistaTein juuri riistapiirasta hirvenlihasta ja kanttarelleista. Tuli todella hyvää ja epäterveellistä. :D
Juttu piirakan teosta on tulossa blogiini lähipäivinä.
Asko
Tervastulia.blogspot.fi
On todella herkullisen näköstä, nam..
VastaaPoista