sunnuntai 11. elokuuta 2013

Helsport Fjellheimen 3 Camp

Markus tuumasi eräänä päivänä, että tuleva valinta tulee olemaan vaikea, ehkäpä vaikein valinta mitä hän on ikinä joutunut tekemään. Meillä on edessä uuden teltan osto.

Meillä on kaksi telttaa. Toinen on Marmotin Limestone 4P. Se palvelee hyvin reissuilla, jolloin painolla ei ole väliä. Sen ehdottomia vahvuuksia on korkeus ja tilavuus. Limestone saa jäädä. Toinen teltta on Hillebergin Allak. Se on loistava teltta! Kahden hengen kupoli, joka toimii tasasen vahvasti melkein kelissä kun kelissä ja reissussa kun reissussa. Se miksi Allak joutuu muuttamaan meiltä pois, johtuu sen sisämitoista. Markuksella on pituutta vajaa 190 cm ja hän kokee Allakin liian pieneksi sisämitoiltaan. Mari, 167 cm, ei tätä ymmärrä ja hankaa siksi hieman teltan vaihtoa vastaan.

Tilalle tuleva teltta tulisi olemaan kolmen hengen teltta, joka ei kuitenkaan ole kovin painava. Lisäksi teltta vaihtuu todennäköisesti kupolista tunneliin, tilavamman eteistilan takia. Varsinkin talvella siitä on runsaasti hyötyä. Merkit, joiden valikoima on tarkimmin syynätty, on Hilleberg sekä Helsport.Ensimmäinen ehdokkaamme on Helsport Fjellheimen 3 Camp. Siinä olisi kevyt tunneliteltta neljän vuoden ajan käyttöön, kohtuullisen suurilla sisätiloilla.


Koepystytimme Fjellheimen Campin ja ensivaikutelma oli ihan hyvä. Teltta oli helppo pysyttää. Kaaret ovat värikoodattu, ne  kulkivat kevyesti kaarikujissa ja sujahti vaivatta päässä oleviin holkkeihin. Tämän jälkeen kaari jännitettiin muotoonsa holkin kautta kulkevan remmin avulla. Kaaren pätkien välissä oli irtonaiset holkit, joiden tarkoitus ihmetytti. Kiilat olivat umpisurkeat, kevyet kyllä, mutta kestävyyden kustannuksella, ne menisivät välittömästi vaihtoon. Sisäteltta oli osin pikalukoilla kiinnitettävä, kuten useat muutkin kiinnikkeet teltassa. Ne on mukavia käyttää, mutta niiden kestävyys arveluttaa.

Teltan yleisvaikutelma on hyvä. Siinä on yksi sisäänkäynti, kohtuullisen tilava eteistila, johon mahtuu ainakin kahden ihmisen tavarat. Sisäteltan oviaukko on leveä ja riittävän korkea. Siinä mahtuu istumaan vaivatta kaksi ihmistä vierekkäin. Oven avaaminen ja sulkeminen sen sijaan ei ole niin helppoa, sillä vastassa on melkoinen vetoketjuviidakko. Sisäteltan väri on keltainen, luoden valoisuutta. Sisätilojen puolesta teltta vastaisi hakemaamme.

Ilmastointi teltassa on helposti säädettävissä sisäpuolelta. Molemmissa päissä olevat räppänät mahdollistavat jo itsessään hyvän ilmanvaihdon. Näiden lisäksi, teltassa on mahdollistettu tuuletus myös helman alta. Takapäädyn helman saa hyvällä kelillä rullattua irti maasta, jolloin ilma pääsee vaihtumaan entistä tehokkaammin.

Fjellheim on vahva ehdokas, muttei kuitenkaan selvä valinta. Siinä on paljon hyvää, mutta monia pikkumiinuksia, jotka mietityttävät alkavatko ne pidemmän päälle ärsyttää. Ja emme voi myöskään sivuuttaa semmoista asiaa kun teltan väri, joka on haalean vihreä. Kerran kun teltalta lähdet niin uudelleen et sitä löydä. Ennen valintaa on vielä ainakin nähtävä Hillebergin Keron 3 GT, sitä kun saa punaisenakin!

Mari & Markus

7 kommenttia:

 1. Hei, kiva blogi - löysin tämän vasta. Tämä on jo vanha juttu teille, mutta tuliko ko. telttaa hankittua? Olisi kiinnostanut plussat ja miinukset tuosta kokeilustanne, erityisesti jos tuo jäi käyttöön? Vähemmän kun Helsportista tuntuu juttua olevan, ainakaan suomeksi. Toki miinukset kiinnostaa myös, minkä takia ette mahdollisesti hankkineetkaan? XXL:n alesta tuli tilattua 2 hengen superlight malli 450€ hintaan - ainakin kevyt on tuohon hintaan, mutta nyt pitäisi vielä kysellä viisaammilta kannattaako tuo pitää, vai mahdollisesti panostaa johonkin muuhun, kuten Hillen Nallo 2 GT (hinnat vaan hirvittää!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kyseinen malli ei jäänyt meille, mutta sen sijaan tuo superlight meiltä löytyy. Plussia on keveys, pieni pakkaus ja tilavat sisätilat. Sitten pitkä miinus tulee (ei niin yllättäen ehkä) kestävyydestä. Jo on mennyt kaari kankaasta läpi pystyttäessä ja ei sillä kyllä uskaltaisi pahemmalla myräkällä oikein lähteä. Jos keveys on se ykkösjuttu mitä teltalta hakee niin ehdottomasti hyvä valinta, kuten myös loistava kesäteltta huolelliselle käyttäjälle. Meille on samaisesta XXL:n alesta tulossa Fjällsportin Svea Camp 3, josta meillä edessä samat pohdinnat :)
   -Mari ja Markus

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta! Sainkin teltan tällä viikolla, ja nopea hypistely kertoo kyllä, että _todella_ ohuet kankaat on kyseessä. Luonnollisesti toki kun paino on saatu puristettua noinkin pieneen. Pitänee vielä tehdä koepystytys sisällä mutta voi olla, että arvostan kestävyyttä kuitenkin hieman enemmän, ja valkkaan rinkkaani enemmän painoa (eli hieman vahvemman teltan). Svea Camp onkin selvästi järeämmistä materiaaleista tehty kuin tuo Superlight, ja muutenkin tilavampi teltta. Onneksi ko. liikkeellä on pitkä palautusaika, voi kukin tahoillaan rauhassa pohtia hieman pitempäänkin :)

  VastaaPoista
 3. Meidänkin teltta saapui eilen :) Koepystytimme sen olohuoneeseen. Kuva on nähtävissä facebook sivullamme (linkki kommentin lopussa). Me tykästyimme Svean ja se muutti nyt meille pysyvästi. Pihalle päästään sitä varmaan testailemman ensiviikolla.
  Hillebergillähän on nykyisin myös tuo Yellow Label sarja, jotka ovat kolmen vuodenajan käyttöön. Anjan GT on hieman edullisempi ja huomattavasti kevyempi kuin kuin Nallo GT.
  -Mari

  https://www.facebook.com/772054426217487/photos/a.788360844586845.1073741829.772054426217487/791745244248405/?type=1

  VastaaPoista
 4. Millä hinnalla XXL myi Helsportia? Nyt näkyy olevan 599e.

  VastaaPoista
 5. Hintaa teltalla oli 8kpl lumikiilojen kanssa noin 550e. Heillä oli ystävänpäivän tarjouksena kaikista tuotteista -25%.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vastauksesta.

  VastaaPoista