Tämä ruoka ei ole missään nimessä mitään vaellussapuskaa, sillä se vaatii valmisteluja jo kotona sekä paljon raaka-aineita ja ei niin ultra-light muurikka-pannun.
Pinaattiletut halloum-kasvistäytteellä sekä ruohosipulituorejuustolla
Pinaattiletut:
Taikina kannattaa valmistaa jo kotona ja pakata pulloon tai muuhun astiaan josta se on helppo kaataa suoraan pannulle.
- 70g pinaattia
- 1 l täysmaitoa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- 2 dl täysjyväohrajauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- voita paistamiseen (ainakin 50 g)
Pinaatit vedetään soseeksi ja sekaan lisätään muut aineet. Vatkataan/Ravistetaan/Sekoitetaan kunnolla.
Halloum-kasvistäyte:
- tomaatti
- punainen keskivahva chili
- oliiveja (kivettömiä kalamata) maun mukaan
- sipuli
- kesäkurpitsa
- halloumi juustoa 200g
- tomaattipyre 70g
- soijakastiketta
- mustapippuria
Kasvikset paloitellaan reilunkokoisiksi kuutioiksi ja laitetaan foliolle oliivien sekä viipaloidun chilin kanssa, päälle lisätään halloumi, tomaattipyre sekä mausteet. Huom! Soijakastikkeen kanssa ei kannata lotrata, sillä halloumissa on jo runsaasti suolaa.
Folio suljetaan nyytiksi ja varsinkin jos folio on ohutta, lisätään päälle toinen kerros. Kaksinkertaiseen folioon ruoka ei myöskään pala niin helposti kiinni.
Ruohosipulituorejuusto
- nippu ruohosipulia
- maustamaton tuorejuusto
- hunajaa (semmonen luraus)
Ruohosipuli siputaan pieneksi ja sekoitetaan tuorejuuston sekaan yhdessä hunajan kanssa.
Letut valmistuvat nyyttien kypsyessä, kuumalla muurikkapannulla, voita säästelemättä. Kelpaa lihansyöjillekin! Meillä oli ruokajuomana Kalifornialainen Barefoot Pinot Grigio.
Namskis! Nyt jo paperihäänsä viettänyt pariskuntakin vakuutteli, että toimii.
Namskis! Nyt jo paperihäänsä viettänyt pariskuntakin vakuutteli, että toimii.
Mari & Markus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti