lauantai 5. maaliskuuta 2016

Sukset vs. Lumikengät Battle

On taasen nämä lomasuunnitelmat eläneet ja nyt ne on jo lähes lusittukin. Perämeren ylitys fatbikeilla peruuntui ja vaihdoimme jäät kiipeiltäviksi. Samalla typistimme viikon loman pidennetyksi viikonlopuksi ja lähdimme etsimään kiivettävää jäätä.
Iitissä Kymijoen varrella on kertoman mukaan jäätä kiivettävänä. Olemme yhtenä talvena jo etsinyt ko. putousta rämpien tunti tolkulla umpihangessa. Tälle reissulle olimme paremmin valmistautuneet. Marilla oli jaloissaan niin rakkaat,  jokapaikkaan soveltuvat, täysin lyömättömät OAC XCD liukusukset, eli lyhyet, leveät sukset, joissa on kiinteä nousukarva pohjassa. Markuksen valinta oli TSL:n lumikengät. Ja niinkuin arvata saattaa, kilpailemiseksi ja nokitteluksihan tämä sitten meni.
Kilpailuareena oli maastoltaan pelkkää ylä- ja alamäkeä yhdistettynä tiheään metsään ja taimikkoon. Haastavasta maastosta ja huonoista hiihtotaidoistaan huolimatta Mari lähti edellä matkaan varmana voitostaan. Markus asteli lumikengillä perässä ja hymy muuttui pian ääneen nauruksi. Mari oli suksineen nopeasti lyöty. Vaikka sukset ovat lyhyet oli lumikengillä huomattavasti näppärämpi kulkea tiheässä metsässä. Suksissa on karvat pohjassa, mutta ei niistä ollut vastusta luminkenkien raudoille. Ylämäen vaihtuessa alamäkeen, Mari kuvitteli hetkensä koittavan. Niin varmaan! Ensimmäisiin alamäkiin oli aseteltu hirvittävä määrä puita esteiksi ja sitten viimein kun oli baanaa mitä vetää, niin siihenhän se Mari veti sitten turvalleen. Lumikengät voittivat tämän erän.

Ei löytynyt jäätä Iitistä tälläkään kertaa. Loma jatkui varmemmalla valinnalla ja Heinolasta löytyvillä jäillä. Ei ollut sielläkään tosin jäätä kuten olimme odottaneet, mutta pääsimme kuitenkin kiipelemisen makuun. Kävimme lisäksi vielä kotopuolessakin boulderoimassa varmistamassa, että on kyynärvarret varmasti hapoilla ja tietää kiivenneensä.
Kyllähän se niin on, että vaikka ei kauas lähdetykään, niin kyllä loma on aina lomaa! Kivoilla mielin voi jäädä nyt odotteleman pääsiäistä ja Korouoman kiipeilyrutistusta. Huomenna vielä GoExpoilemaan ennen paluuta arkeen.

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti