keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kevättä kohti ja terveisiä messuilta

Viime viikonloppuna oli Helsingin Messukeskuksessa GoExpo-messut, jonne saimme upotettua sunnuntaista monta tuntia. Olimme henkisesti valmistautuneet, että messujen retkeilypuoli olisi pieni eikä paljoa nähtävää olisi, mutta lähdimme innokkaina ennakko-odotuksista huolimatta messuosastojen kimppuun. Sitäpaitsi olisihan messuilla retkeilyn lisäksi myös meitä kiinnostavia osastoja liittyen pyöräilyyn, kuvaamiseen ja kalastukseen.
Kamerapuolelta ostoslistalle löytyi Sonyn "this is all you need" objektiivi.
Retkeilypuoli oli kyllä jokseenkin suppea ja varustepuoli puuttui lähes kokonaan. Mutta ei se pettymys ollut! Hypistelimme Fjällrävenin uudistettuja telttoja ja mittailimme mahtuuko Markus Akka Viewiin. Se kun olisi kovin kiva teltta. Löysimme meitä kiinnostavia retkeilykohteita ympäri Suomea. Vuoden 2016 retkeilykohteessa Raahessa olisi kesällä melottavaa ja rannikon kohteet niin Turun edustalla, kuin myös Uudellamaalla meni jatkoon kesän viikonloppukohteiksi. Heti kotiin päästyämme aloimme suunnitella reissua Salpapolulle Itä-Suomeen.
Fällrävenin uusittuihin telttohin tutustumassa.
Haukikoira.
Maastopyöräilymeiningit kiinnostivat varsinkin Maria. Oli kiva huomata, että maastopyöräilyreittejä ja matkailua todenteolla kehitetään Suomessa. Näistä hyvinä esimerkkeinä nousi messuilla esille Repoveden kansallispuiston suunnalla tarjottavat mahdollisuudet maastopyöräilyyn sekä Iso-Syötteen uusi pyöräilyhotellikonsepti.

Gloryfyn G9 tummenevalla linssillä saattaa keikkua ensi kesänä Marin nenällä.
Joka ikinen kevät me suunnittelemme kuinka aiomme käydä kunto-/iltarasteilla tulevana kautena.  Suomen Suunnistajien osastolla ollut esittelijä lykkäsi meille juuri oikeat esitteet käteen ja nyt ollaan ainenkin ajatuksen tasolla lähempänä rasteja. Tarjontaa ei muuten Uudeltamaalta puutu, lähes joka päivälle löytyy kuntorastit! Enään tarttis vaan mennä.  Suomen Suunnistajien opas ja oman alueen tapahtumat löytyvät myös sähköisenä tästä linkistä. Tällä hetkellä sieltä vielä puuttui suurinosa vihkosta löytyvistä kuntorasteista, mutta eiköhän parin viikon sisään tilanne korjaannu, kun rastitkin käynnistyvät.
Syötteen palveluista kuuntelemassa.

Me lähdimme messuilta pää täynnä ideoita mihin mennä ja mitä tehdä sekä Markus muutaman uuden vieheen kanssa (sillä ensi kesä tulee olemaan myös eeppinen kalastuskesä). Niin ja Markus sai myös  Suomessa valmistetun VAI -KO merinovillapipon, joka ensi tuntumalta vaikutti oikein loistavalta. Kyllä tässä sietää vielä kevättä odotella.
Ringokin tykkää VAI-KON piposta.

Mari ja Markus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti