sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Jos pyörässä on tarpeeksi pullukat renkaat niin kelluuko se?

Talviloma olisi muutaman viikon päästä edessä, mutta vieläkään ei ole suunnitelmat selvillä. Kun ei tästä talvesta nyt tiedä ollenkaan....
Ensimmäinen ja suosikkivaihtoehtomme on fatbike-vaellus Ruotsista Suomeen Perämeren yli. Tätä reissua meitä on lähetty jo tukemaankin suomalaisen fillarimerkin Pole Bicyclen puolesta. He ovat luvanneet uudenkarheat läskinsä meille reissuun. Jäätilanne ei vaan näytä lupaavalta. Ja vaikka jäätä olisikin, niin matkalle osuisi kuitenkin useampi laivaväylä ylitettävänä ja pelkona on, että väylät eivät jäädy siten, että ne olisi turvallisia ylittää ja mielellään vielä kuivana.
On se komee!
2013 väylän yli pääsi "helposti"

Toinen vaihtoehto olisi lähteä Perämerelle, mutta vältellä väylien ylittämistä. Reitti kulkisi tässä tapauksessa etelästä pohjoiseen, kohti perämeren kansallispuistoa. Menomatkan voisi seurailla Oulusta Kemiin kulkevaa laivaväylää ja paluumatkan tulla lähempänä rantaan. Ystävämme muutti hetki sitten Kemiin, joten tässä vaihtoehdossa saisi yhdistettyä myös kaupunkilomailun Kemi Cityssä.

Kolmas vaihtoehto on jättää Perämerimeinigit kokonaan ja suunnata Itä-Suomeen Patvinsuolle hiihtelemään. Tämä houkuttaisi helppoutensa puolesta.
Patvinsuo vuonna 2008. Mari vaelluksella kavereiden kanssa. Kuva: Maija Eerola
Tarttis alkaa tekemään päätöksiä. Työnantajaakin varmasti kiinnostaisi jo pikkuhiljaa tietää että lomaillaanko sitä vai ei. Ilmatieteen laitos julkaisee viikottain jäätiedotuksen ja sitä me nyt kytätään ja mietitään, että mitäs tehtäisiin. Vain se on varmaa, että sivistyksen parista pitäisi päästä tuulettumaan.
Mari ja Markus

4 kommenttia:

 1. Suunnitelmat kuulostaa hyvältä. Onneksi mä en ole ainoa, jolla ne on vielä täysin levällään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuntuu nyt olevan tällaista, että kun yhdestä ajatuksesta innostuu, niin kyllä jokin sääilmiö tai muu onnistuu sen tehokkaasti torppaamaan. :) Vapaapäivät on nyt lyöty lukkoon ja nyt näyttää siltä, että suuntana olisikin Helvetinjärvi. Ensi viikkoon on vielä aikaa, joten turha hötkyillä ;)

   Poista
 2. Nyt on Perämerellä jäätilanne semmoinen että EN suosittele lähtemän seikkailemaan heikoille jäille
  ter.eero.j

  eero.j

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eero! Samanlaista viestiä on tullut muiltakin, joten Perämeren reissu on nyt kuopattu. Harmittaa kovasti, koska jo toinen kerta kun Perämeren reissu jää tekemättä huonon jäätilanteen takia. Onneksi tilanne kuitenkin selvisi sikäli hyvissä ajoin, että vielä ehtii heittää suunnitelmat kokonaan uusiksi!
   -Mari

   Poista