sunnuntai 25. elokuuta 2013

4810m 90cm

Nyt muut kun muut ovat lomansa lomailleet, on minun vuoro. Elo- syyskuun vaihde on mukavaa aikaa kesälomalle, sillä ilmat ovat viilentyneet, mutta aurinko vielä pilkahtelee. En ole koskaan ollut mikään keskikesästä nautiskelija.

Ensimmäinen lomaviikko menee puolilokoisasti kotona, valmistautuen ja suunnitellen pian alkavaa reissua. Lähdemme viiden hengen seurueella kohti Chamonixin kaupunkia tarkoituksena huiputtaa Mont Blanc sekä mahdollisesti muita Alppien huippuja.

Omalta osaltani reissu alkaa 2. syyskuuta, kun suuntaamme ystäväni Tomin kanssa kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja siitä eteenpäin kohti Geneveä. Genevestä siirrymme bussilla Chamonixiin, jonne muu seurueemme saapuu suunnilleen samoihin aikoihin autolla.

Olemme Tomin kanssa suunnitelleet lukuisia kertoja Alpeille lähtemistä, sen kuitenkin aina jääneen puhumisen tasolle. Noin vuosi sitten, toinen tuttuni Elias, lisäsi minut Facebookin keskusteluketjuun, jossa suunniteltiin Alpeille lähtöä. Olin kuullut ohimennen, että kyseisessä ketjussa saattaisi olla minulle tuttu henkilö ja tämä tuttu osoittautuikin sitten Tomiksi.

Viisi henkinen ryhmämme siis koostuu osoittain toisilleen tuntemattomista ihmisistä. Osaa porukasta en ole koskaan tavannutkaan. Vein tänään suurimman osat kamoistani yhdelle reissumme jäsenistä, joka lähtee matkaan autoseurueessa Chamonixiin. Tomin kanssa olisi tarkoitus nähdä lentokentällä. Kaikki yhteiset suunnitelmat on tehty sosiaalisessa mediassa, joten emme ole päässeet harjoittelemaan tai valmistautumaan yhdessä sen enempää. Kuulostaa mielenkiintoiselta.

Itselläni valmistautuminen on käytännössä ollut pakkaamista. Sovimme porukalla, kuka ottaa mitäkin yhteisiä varusteita, jottei turhia päällekkäisyyksiä tule. Minun vastuulleni jäi majoituksesta huolehtiminen. Yövymme koko reissun ajan teltassa, joten päätimme lähteä liikkeelle neljällä teltalla, joista kaksi jäisi laakson leirintäalueelle ja toiset kaksi lähtisivät ylös antamaan suojaa öitä varten. Kevyet ja pienet teltat vuorelle ja kaksi basecamp tyylistä raskasta ja tilavaa telttaa alas.

Kolme telttaa+henkilökohtaiset tavarat kahdeksi viikoksi. Näyttää kaaokselta, mutta loppujen lopuksi hieno pakettihan siitä tuli. Kaikki tavarat mahtuivat, yhtä telttaa lukuunottamatta, kuivapusseihin sullottuna 120 litraisen Tatonkan Barrell XL-kassin sisään.

Puolilokoisan lomaviikon voikin sitten viettää hankkien puuttuvia varusteita sekä korjaillen ja huoltaen vanhoja välineitä. Niiden loppujen onkin sitten mahduttava lentokoneen käsimatkatavaroihin.

Markus
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti