sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Fuengirola Baby!

Juhannuksesta selvitty ja hieman ulkoöitäkin taasen kartutettu. Jäljessä mennään vieläkin, mutta onhan tässä vielä puolivuotta aikaa kiriä ja kesää ja kesälomaakin vielä käytettävissä.

Ensimmäisellä kesäloman pätkällä ei nukuttu ulkona, vaan haimme hieman rusketusta ja maastopyöräilyintoa Espanjan auringon alta kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Saimme Markuksen vanhemmilta kutsun tulla nuohoomaan heidän loma-asunnon nurkkia Fuengirolassa ja mehän menimme. Fuengirola on Etelä-Espanjan Aurinkorannoilla sijaitseva suomalaisten kovassa suosiossa oleva rantalomakohde, mutta siellä on myös muutakin tekemistä kun levyttää rannalla ja juoda Mojitoja.
Ennen lähtöämme saimme ystävältämme Villeltä monen kymmenen viestin sarjan ohjeita ja kannustusta käyttää aikamme järkevästi ja maastopyöräillä koko loma. Aurinkorannoilta on myös lyhyt matka El Chorron kansallispuistoon, joka on kiipeiljöiden suosima kohde. El Chorrossa sijaitsee myös kuuluisa Caminito del Rey, joka on kallionseinämän vierustaa kulkeva via ferrata. Jos sukeltamaan mielii, niin Gibraltarillekaan ei ole pitkä matka ja siellä olisi tarjolla lukuisia hylkysukelluskohteista. Maastopyöräilyn lisäksi Aurinkorantojen rinteillä olevat polut soveltuvat mitä loistavasti myös polkujuoksuun.
Lomalla oli kuin olikin rajallinen määrä aikaa ja rahaa käytettävissä, emmekä halunneet luopua myöskään Fuengirolan tarjoamista löhöloma mahdollisuuksista arvoimme aktiiviloma-osioksi maastopyöräilyn. Fuengirolassa toimii maastöpyöräilylomia tarjoava yritys Sierra MTB. He tarjoavat niin kokonaisia maastöpyörälomapaketteja majoituksineen ja ruokineen, kuin myös päiväretkiä.

Emme varanneet retkeä etukäteen vaan varasimme paikkamme päiväretkeltä paikan päällä. Toimiston löytäminen oli koko homman vaikein osa. Heidän toimisto nimittäin sijaitsee rivitaloasunnossa, ilman mitään logoja tai muita tunnuksia ulkopuolelle. Toisena päivänä etsintämme palkittiin, kun olimme ensin tiedustelleet paikallisilta apua. Varasimme paikat meille molemmille, kuin myös Marin siskolle Noralle, joka tuli moikkaamaan meitä Alicantesta.

Torstai aamuna me kolme, yksi brittipariskunta, yksi saksalainen pariskunta, opas sekä läjä täysjoustomaastureita pakkautui Sierra MTB:n pakettiautoon ja suuntasimme kohti Mijasin kylää. Lähes 30 astetta lämpöä, polttava aurinko ja paaaaljon alamäkeä. Jos ei niissä maastoissa syty lajille niin ei sitten missään. Hieman teknistäkin pätkää, mutta pitkälti helposti ajettavaa polkua ja vauhdin hurmaa. Ajoimme parituntia alas takaisin Fuengirolaa ja söimme kevyen lounaan ja sitten uudelleen ylös ja toista kautta takaisin.

Päivän päätteeksi olimme kaikki polttaneet ainakin olkapäämme, Mari telonut itseään vähän enemmänkin, molemmat meistä rikkoneet yhdet sisäkumit, Markus tehnyt päätöksen täysjouston hankinnasta ja Norakin saatu innostumaan lajista. Huikea päivä!

Lopun lomaa pystyikin sitten keskittymään rusketusrajojen korjailuun ja viinitarjontaan tutustumalla. Sekin onnistui meiltä hyvin kivuttomasti.

Mari ja Markus

Yöpymissaldo:
+1 Mari yöpyi Messilässä hissiporttien kupeessa partiotaitokisoissa
+1 Markus Jukolan viestissä, yö teltassa
+1 Mari riippumatossa vanhempien pihassa
+2 Mari ja Markus kömpi juhannushäistä telttaan nukkumaan
+2 Mari ja Markus kavereiden pihassa telttailemassa

40/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti