perjantai 22. toukokuuta 2015

Jetboil MiniMo

Niin se sitten vaan yhtäkkiä tuli, se melkein kesä. Pihalla on selkeästi vihreää ja aurinkokin on jo alkanut hellimään. Tämä tarkoittaa meidän kohdalla sitä, että nyt tarttis niitä ulkoöitä sitten keräillä, ettei tarvitse sitten marraskuussa itkeä ja telttailla.
Marikin sai oman "kisakauden" käyntiin lauantaina Helsinki City Runin merkeissä ja mikä sen parempaa maitohappojen huuhtelua kuin rauhallallinen kävely pöpelikössä laavulle. Auto kohti Nuuksiota ja Kattilajärventietä viimeiselle parkkipaikalle. Siitä jatkoimme jalkaisin sähkölinjaa seuraillen Jänisniemen laavulle.
Reitti on hieman haastava, mutta kiva kulkea. Linjan alla menee melkein koko matkan polku, mutta paikoin vetisissä paikoissa joutuu hyppimään mättäältä mättälle ja jyrkemmissä nousuissa kipuamaan käsiä apuna käyttäen. Vajaan tunnin talsimisen jälkeen saavutimme laavun. Tällä kertaa olimme varautuneet, ettei puita ole saatavilla. Eikä niitä ollutkaan. Olimme ottaneet yhden halon mukaan ja pidimme tulta yllä risukeittimissä koko illan. Niin tai illan ja illan. Ei me montaa tuntia siinä ehditty tulta tuijottaa, kun uni tuli jo.
Aamupuurot sen sijaan valmistui Jetboilin MiniMolla. Keitin tuli tutuksi jo blogissakin tutuksi helmikuussa retkikeitin olympialaisissa. MiniMo on ollut meillä testissä nyt jo Sarekin reissusta asti ja ennen kuin ehdimme palauttaa keittimen, ajattelimme vielä kertaalleen testata keitintä. Iha pätevä pelihän tuo on. Litrasella kattilalla sai juuri puuro ja kahvivedet kiehautettua. Aikaa se otti noin kolme minuuttia.
Keittimessä on reguloitu kaasun syöttö, jonka ansiosta keitin imee kaasupullon tyhjäksi asti ja keitin toimii myös kylmemmässä kelissä. Sarekissa saimme kyllä veden kiehumaan, mutta ei se ihan kolmessa minuutissa porissut.
Kattilassa on kahvat ja päälle saa neopreenisuojan. Keitin on muutenkin melko mukava käsitellä ja kivan pieni. Se vaikuttaa jämäkältä ja kestävältä. Heliseviä ja heiluvia osia ei ole. Poltin ja kaasu (100g) mahtuvat juuri ja juuri kattilan sisään siten että kannen saa kiinni. Kattilan kannessa on pieni tuki, jonka saa kiinnitettyä kaasun pohjaan. Se lisää tukevuutta epätasaisessa maastossa.

Hieman hankaluutta aiheuttaa kattilan irrottaminen polttimesta, sillä keittimen pohjaan tulevan kaasun kierteet ovat samansuuntaiset kuin kattilan irroitusmekanismi. Tämä johtaa siihen että jos pidät kiinni kaasupullosta ja yrität irroittaa kattilaa keittimestä alkaa kaasupullo irtoamaan keittimestä. Keittimessä on myös piezzo-tyyppinen sytytin, joka on toiminut moitteettomasti. Keittimen tehonsäätäminen toimii hyvin ja käytännössä portaattomasti.

MiniMo on hyvä valinta vedenkeittämiseen ja kaikkiin niihin reissuihin missä liikutaan pienellä ja kevyellä varustuksella. Meidän keitinperheeseen MiniMo ei nyt kotiudu, mutta uskallamme sitä kuitenkin suositella tehokasta ja kompaktia kaasukeitintä hankkivalle.
Meidän aamu jatkui kotimatkan merkeissä samaa reittiä takaisin ja kotisohvalle päiväunille.

Mari & Markus

Yöpymissaldo:
+2
33/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti