sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kasvisruokaa tulilla

Hyvin usein, ainakin meidän tapauksessa, tulilla tehdyssä ruuassa pääosaa näyttelee suuri lihakimpale. Ja kun häälahjaksi lupaamamme nuotioillallisen valmistaminen tuli ajankohtaiseksi, saimme selkeää lisähaastetta rouvan kasvisruokavaliosta.

Tämä ruoka ei ole missään nimessä mitään vaellussapuskaa, sillä se vaatii valmisteluja jo kotona sekä paljon raaka-aineita ja ei niin ultra-light muurikka-pannun.



Pinaattiletut halloum-kasvistäytteellä sekä ruohosipulituorejuustolla

Pinaattiletut:


Taikina kannattaa valmistaa jo kotona ja pakata pulloon tai muuhun astiaan josta se on helppo kaataa suoraan pannulle.
  • 70g pinaattia
  • 1 l täysmaitoa
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2 dl täysjyväohrajauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen (ainakin 50 g)
Pinaatit vedetään soseeksi ja sekaan lisätään muut aineet. Vatkataan/Ravistetaan/Sekoitetaan kunnolla.

Halloum-kasvistäyte:
  • tomaatti
  • punainen keskivahva chili
  • oliiveja (kivettömiä kalamata) maun mukaan
  • sipuli
  • kesäkurpitsa
  • halloumi juustoa 200g
  • tomaattipyre 70g
  • soijakastiketta
  • mustapippuria

Kasvikset paloitellaan reilunkokoisiksi kuutioiksi ja laitetaan foliolle oliivien sekä viipaloidun chilin kanssa, päälle lisätään halloumi, tomaattipyre sekä mausteet. Huom! Soijakastikkeen kanssa ei kannata lotrata, sillä halloumissa on jo runsaasti suolaa.

Folio suljetaan nyytiksi ja varsinkin jos folio on ohutta, lisätään päälle toinen kerros. Kaksinkertaiseen folioon ruoka ei myöskään pala niin helposti kiinni.


Nyytit laitetaan nuotiolle hiillokseen tai etäälle tulesta. Kypsymisaika on jotain puolen tunnin ja tunnin välillä. Nyyttejä on syytä käännellä kypsymisen aikana sekä tarvittaessa vaihdella niiden paikkoja.


Ruohosipulituorejuusto
  • nippu ruohosipulia
  • maustamaton tuorejuusto
  • hunajaa  (semmonen luraus)
Ruohosipuli siputaan pieneksi ja sekoitetaan tuorejuuston sekaan yhdessä hunajan kanssa.

Letut valmistuvat nyyttien kypsyessä, kuumalla muurikkapannulla, voita säästelemättä. Kelpaa lihansyöjillekin! Meillä oli ruokajuomana Kalifornialainen Barefoot Pinot Grigio.




Namskis! Nyt jo paperihäänsä viettänyt pariskuntakin vakuutteli, että toimii.


Mari & Markus



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti